L O A D I N G
blog banner

Info Behandelingen

Met Micro Haar Pigmentatie (M.H.P.) worden er ‘micro-dots’ in de hoofdhuid gepigmenteerd die exact hetzelfde lijken als de haarfollikels. Door deze techniek is er geen verschil te zien tussen de echte haarfollikel en de gepigmenteerde micro-dots. Doormiddel van deze techniek ontstaat een sportieve, natuurlijke en volle look bij mannen of vrouwen.

  
Met deze techniek kunnen niet alleen Alopecia patiënten die al helemaal kaal zijn geworden, worden behandeld, maar ook mensen met littekens van een ongeluk, haarinplant of dun behaarde plekken. Met deze techniek wordt de kale hoofdhuid namelijk gecamoufleerd doormiddel van de micro-dots.

M.H.P. is dan ook geschikt voor vele vormen van kaalheid, dunner wordend haar en litteken camouflage voor mannen én vrouwen.

Tijdens behandeling

MHP is een behandeling die veel tijd in beslag inneemt; vaak zijn we meerdere uren achtereen aan het behandelen, met pauzes uiteraard. De behandeling wordt niet als gevoelig ervaren, er wordt zeer oppervlakkig gewerkt.

Er wordt gewerkt met volledig GGD goedgekeurde producten en materialen. Qua pigment werken wij bewust niet met reguliere tattoo inkt maar met Lasting Impression Pigments, Scalp Colors; kleuren die speciaal ontwikkeld zijn voor behandelingen op het hoofd. Kleuren die niet blauw of grijzig verkleuren na verloop van tijd, en voldoen aan de Europese ReSap richtlijnen (veiligheid) en goedgekeurd zijn door NVWA.

Aftercare voorschriften

De huid is na de behandeling iets rood, deze roodheid blijft maximaal 2 dagen zichtbaar. Gedurende 7-10 dagen na de eerste behandeling dient u de volgende adviezen op te volgen voor het beste resultaat.

  • Raak de huid die is behandeld niet aan. Handen bevatten bacteriën, welke infecties kunnen veroorzaken.
  • Smeer 2x per dag met een huidherstellende gel, zoals bijvoorbeeld Cicaplast van La Roche-Posay (in geval van lang haar niets smeren)
  • Geen ZON, make-up, zeep, shampoo, sauna, jacuzzi, zwembad of sportschool.
  • De behandelde huid niet krabben tijdens het genezingsproces
  • De touch-up nabehandeling dienen binnen 10 dagen te worden gedaan. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.
  • Na de behandeling en voor in de toekomst dient altijd een SPF 50 zonnebrand te worden gebruikt.